Как SMS маркетингът спомага за отношенията с клиентите във Вашата дентална практика?

Как SMS маркетингът спомага за отношенията с клиентите във Вашата дентална практика?

Както в повечето бизнеси, така и в денталния е съществено да поддържате отношения и контакти с клиентите си. В „Как да активизирате Вашите дентални специалисти?“ обърнахме внимание именно на възможностите за растеж, които могат да повлияят на цялата Ви стоматологична практика без да се налага да добавяте ново оборудване, допълнителни производствени часове или нови пациенти, за да видите това въздействие. SMS маркетингът е в състояние да помогне също много в процеса на изграждане на взаимоотношения. И не само! Освен това, той ще съдейства за изпращането на сегментирани съобщения до различен тип потребители със сходни интереси, за автоматизация и персонализация на SMS, когато това е възможно, за предоставяне информация на нови продукти и услуги, информация за запазен час, актуални оферти, комбо пакети и промоционални предложения.

Не трябва да забравяте обаче, че чрез денталният софтуер от ново поколение, който предлагаме – GoDento, могат да осъществяват SMS кампании с различни цели: напомняне за час, за почистване на зъбен камък, за изтичащи процедури по здравна каса, за профилактичен преглед, за контролен преглед за импланти, за поздрав за рожден ден. Също има възможност за анкетни проучвания за качество на обслужването и др. Най-хубавото е, че всичко е автоматизирано и не е необходимо някой служител непрекъснато да проверява и актуализира информацията. Важно е само да бъде насрочено в календара. Ако имате интерес, попитайте ни на +359 899 519 216.

СМС маркетингът не бива да се пренебрегва като част от интегрираните маркетинг комуникации на клиниката. Това ще повиши отношенията с настоящите клиенти, а също има потенциала да достигне и до нови. Чрез СМС маркетинга брандът може да постигне различни цели, които си е поставил:

  • Генериране на трафик към уебсайта с информация, която е важно за Вас да достигне до потребителя
  • Разпознаваемост: подпомага за това да останете в съзнанието на потенциалните потребители
  • Генериране на лийдове: идентифициране потенциалните клиенти и предоставяне на съдържание, фокусирано към продажба
  • Генериране на приходи: кампании, свързани с конкретна продажба.

Това, което е необходимо, за да използвате СМС маркетинга като бизнес, е да изберете платформа за СМС маркетинг, да имате списък с абонати, за който да изградите стратегия за разрастването му, да изпращате кампании и бюлетини, да оптимизирате кампаниите си на база предходни данни и анализ, да автоматизирате и персонализирате съобщения. Важно е да разполагате със стратегически план за съдържанието, което ще изпращате чрез СМС – какви типове имейли ще изпращате, какъв ще е визуалният им стил, стилистиката и структурата, колко често ще изпращате, през кое време на деня и как точно ще сегментирате абонатите, с които разполагате, как ще събирате допълнителна информация за аудиторията, до която изпращате).

Изключително необходимо условие е да разполагаме с качествени списъци – на реални и потенциални клиенти. Именно от този списък зависи как ще оптимизирате процеса и ще постигнете по-добри резултати чрез СМС маркетинга. Осъществяването на кампании е инструмент, чрез който опитваме да накараме човек да направи конкретно действие заради желана конверсия и цел, която сме си поставили. Разликата с изпращането на бюлетин е, че бюлетинът представлява регулярен имейл, който цели да запознае аудиторията с последни новини от компанията, тенденции в сферата и др.

Персонализирането на съобщенията са важни поради това, че абонатът получава СМС, който е релевантен за него и усеща, че е лично подготвен за него. Това увеличава връзката с клиента на подсъзнателно ниво, което спомага да е по-благоразположен към нас като бранд.

Необходимо е да проследявате и анализирате данните от кампаниите, за да ги подобрявате и съответно да оптимизирате връзката и взаимоотношенията ни с потребителите.

Много е важно да се спазват полезни практики при писането на имейли, като:

  • Регламентиране на срокове и създаване на ограничения
  • Използване на приятелски стил на комуникация без рекламни лозунги
  • Добре форматиран и четим текст
  • Използване на думи, предизвикващи действия
  • Внимание, насочено към клиента, а не към нас като компания

Това, с което можем да Ви бъдем изключително полезни, е дентален софтуер от ново поколение – GoDento (вижте повече в „5 предимства на платения дентален софтуер“). Продуктът предоставя на своите потребителите облачно базирана програма, която не изисква предварителна инсталация, а единствено достъп до уеб браузър, информацията, която се попълва, след което се архивира автоматично на момента, автоматичен автоматичен ъпдейт на нови функции без допълнителен ангажимент от страна на клиента, съхраняване на данни за пациентите, сигурен достъп чрез SMS верификация, график, интегриран с Google Calendar, възможност да работи на неограничен брой устройства. Искате ли да получите повече информация за GoDento? Доверете ни се и поръчайте демо на софтуера за 30 дни, като попълните електронна заявка или ни се обадите на +359 899 519 216.