5-те най-добри идеи за дентален маркетинг

5-те най-добри идеи за дентален маркетинг

Креативните идеи за дентален маркетинг са десетки. Необходими са известни умения, за да се изградят успешни стратегии за стоматологичен маркетинг, тъй като толкова много хора са против посещението на зъболекарския кабинет. За щастие има различни съвети и трикове, които можете да използвате, за да увеличите маркетинга си в денталната практика.

По-долу покриваме денталния маркетинг отначало до край. Затова се усмихвайте, когато откриете най-добрите идеи за маркетинг в дентална клиника!

Оптимизация за търсачки (SEO)

Какво е то?

Оптимизацията за търсачки (SEO) е процесът на подобряване на класирането на уеб страница в резултатите на търсачката. SEO има за цел да повиши класирането органично или естествено, а не чрез заплащане за поставена реклама.

Защо е важно?

SEO го превръща в топ 6 маркетингови стратегии за дентална практика, тъй като възвръщаемостта на инвестицията (ROI) е значителна. Въпреки че измерването на ROI на SEO не е просто, фактът е, че можете да подобрите стоматологичния си SEO без никакви разходи освен време. Нещо повече е, че местният SEO е особено важен по отношение на денталния маркетинг - близо 30% от търсенията за нещо локално водят до покупка.

Как го прилагате?

Въпреки че можете да наемете професионален SEO съветник, за да се придържате към целта, можете също да използвате тези лесни за следване стоматологични SEO съвети:

Направете страницата си по-бърза

Подобрете качеството на съдържанието

Спестете място чрез компресиране на изображения

Проучете ключовите думи на вашата индустрия

Станете приятелски мобилни

Започнете да се свързвате умно

Уеб дизайн

Какво е то?

Независимо дали вече имате уебсайт или започвате от нулата, изключително важно е да имате визуално привлекателен и удобен за употреба уебсайт. Ако уеб страницата ви изглежда така, че тя е била последно актуализирана през 1999 г., вие си правите огромна услуга. За щастие има безплатни онлайн услуги, като Wix, които могат да ви помогнат да направите своя уеб дизайн привлекателен и практичен.

Защо е важно?

Наличието на уебсайт е може би най-основната от всички стъпки към подобряване на дигиталния маркетинг за зъболекарите. Ако все още нямате уебсайт, днес е денят, в който трябва да го направите. Ако вече имате уебсайт, пак ще искате да се уверите, че актуализирате уеб дизайна си; никой не иска да посети зъболекар, който все още използва Comic Sans на уебсайта им.

Как го прилагате?

За да започнете, регистрирайте се за безплатна платформа за уеб дизайн като Wix, WordPress или Squarespace. Можете също да надстроите до пакет, който предлага повече персонализиране, или да помислите за наемане на професионалист, който да ви помогне да увеличите привлекателността на вашия уеб дизайн.

Социални медии

Какво е това?

Надяваме се, че сте чували за Facebook, Instagram и Twitter - ако не сте, време е да изпълзите от тази дупка! Социалните медии са безплатен начин да се представите в онлайн общността, да забележите името си, да взаимодействате с потенциални клиенти или партньори и много повече.

Защо е важно?

Много може да се каже за това как и защо присъствието в социалните медии е важно, особено що се отнася до маркетинга на денталната практика. Но, за да ви дам ясна идея защо маркетингът за зъболекарите в социалните медии е толкова важен фактор, помислете за това: по-голямата част от потребителите на Facebook и Twitter съобщават, че тези платформи са техният основен източник за новини (60% + и 70% + съответно ).

Как го прилагате?

Повечето платформи за социални медии, а именно големите три (Facebook, Twitter, Instagram), са напълно свободни да се присъединят. Просто отидете на техните уебсайтове и започнете да настройвате акаунта си. Ако искате да се възползвате напълно от различните услуги, които тези различни платформи предлагат за целите, свързани с бизнеса, ще трябва да похарчите малко.

Facebook, LinkedIn, Instagram обяви

Какво са те?

Докато големите три платформи за социални медии предлагат своите безплатни версии, те предлагат и специфични услуги, свързани с бизнеса, включително платени реклами. Рекламите в социалните медии са начин да изведете онлайн присъствието си на следващото ниво и да привлечете потенциални клиенти с креативни идеи за дентален маркетинг.

Защо са важни?

Има повече от 2,3 милиарда потребители на Facebook, повече от 321 милиона потребители в Twitter и повече от 1 милиард потребители на Instagram. Чистият брой потребители на всяка от трите най-добри платформи за социални медии трябва да е достатъчен, за да ви убеди в значението на маркетинга в социалните медии за зъболекарите. Всеки ден все повече хора се присъединяват към социалните медии, като ефективно привличат повече потенциални клиенти във вашия обсег.

Как го прилагате?

Първо, ще трябва да отворите бизнес акаунт за платформата за социални медии, на която се интересувате от реклама. След това просто прегледайте секцията „реклами“ в секцията с настройки. Следвайте тези връзки за допълнителни указания относно настройката на реклами във Facebook, реклами в Twitter и реклами в Instagram. Винаги не забравяйте да изберете целевата си аудитория не само според възрастта и професията, но по-важното е също да филтрирате по местоположение.

Google реклами

Какво е?

Подобно на начина, по който всички виждаме билбордове по магистралите или рекламите по телевизията, рекламите от Google достигат до потенциални клиенти, като показват вашия текст, графика или видео. Рекламата Ви може да се покаже до резултатите от търсенето на всеки от 2 милиона уебсайтове в рекламната мрежа на Google, в YouTube или в приложенията за смартфони.

Защо е важно?

С над 3,5 милиарда търсения всеки ден, Google е - далеч - водещата онлайн търсачка. В интерес на истината Google набира повече от 70% от пазара на онлайн търсачките и повече от 80% от целия мобилен трафик.

Related Posts