Най-значимите трендове за перфектен стоматологичен екип през 2021 година

Най-значимите трендове за перфектен стоматологичен екип през 2021 година

Стоматологичният екип, точно като всеки друг екип, има нужда от постоянна усъвършенстване и подобряване по посока на екипната работа и внедряване на иновационна политика за много по-успешна дейност, намаляваща разходите и времето за оперативните задачи за сметка на прием на повече пациенти и подобряването на общата работна среда. Ето защо за всяка дентална клиника би било чудесна практика ежегодно да се запознава с новите тенденции в областта на поддържането на безупречен и отлично работещ с останалите стоматологичен екип.

Днес, специално за вас подбрахме някои от последните въведени в индустрията трендове. Става дума за тенденциите за 2021 година, които биха подобрили всеки дентален екип стига да бъдат приложени на време и в съответствие със спецификите на вашата конкретна клиника, нейната философия, начин на работа и организация за перфектна работоспособност на всеки служител.

Очи в очи с вируса – как да поддържаме перфектната хигиена

Абсолютно никой не смее и да си помисли, че до появата на Covid-19 хигиената в една дентална клиника не е била на ниво. Естеството на работа в стоматологичния кабинет изисква максимален стерилитет и перфектна чистота. Трябва да признаем обаче, че за нуждите по повод спиране на разпространението на коронавирусната инфекция, дори стерилитетът на денталния кабинет бива подложен под съмнение. Използват се много по-често и много по-силни дезинфекциращи препарати. Служителите сами по себе си са длъжни да поддържат не само на заобикалящата ги среда, но и собствената си хигиена. Всичко това отнема допълнително оперативно време. За да не го изгубите за сметка на един или два прегледа на пациенти, обмислете идеята за ротация на един служител, който да се наема със задачата „анти-ковид хигиена" или обмислете дали разходът за ново попълнение на екипа с хигиенисти под ръка няма да е оправдан.

Аутсорсингът е напълно адекватен и за стоматологичния кабинет

По начало аутсорсингът бе термин от дигиталните среди. Повечето ИТ компании на воля аутсорсват редица от ежедневните си операции на други фирми и техните отделни служители или цели отдели. Но с навлизането на дигитализацията във всяка сфера на икономиката, включително и в медицината, както и в денталнатамедицина в частност, няма нищо нередно да обмислите подобно решение и за вашия кабинет. Идеята е да имате допълнителен отдел, който да работи във всички останали, различни от лечението на кариеси и поставяне на импланти и изобщо всичко, свързано със стоматологията, отрасли. Един HR отдел може и да ви звучи като сериозен разход, но той може да води административните дела на служителите, които пък да поемат повече пациенти, както и да поемат някои по-лесни маркетинг задачи, а дори и да се грижат за офис консумативите.

Щатни позиции в резерв

В пандемичната обстановка, в която живеем, те ще влязат в употреба. Със сигурност. Коронавирусната инфекция се разпространява изключително бързо и възможността да останете без един здрав и некарантинира н стоматолог е реална по всяко време. Нещо повече –при един болен стоматолог е нормално всички да минат в карантина. Какво правите тогава? Затваряте клиниката ли? Вместо да се създава подобна тягостна обстановка и тотален хаос в организацията и в лечението нас пациентите, които са се доверили лично на вас и вашата репутация, просто заложете на колеги. Те могат да помагат допълнително при подобни кризисни ситуации и да са на хонорар за изработеното във вашата дентална клиника.

Обучения, конференции, прекфалификация за целия персонал

Всички до един от вашия стоматологичен кабинет заслужават подобна грижа. Но истината е, че пациентите ви го заслужават още повече. Случвало ли ви се е във вашата клиника да имате случай, който не можете да разрешите, защото имате нужда от специализирани умения и знания? Най-често в такива ситуации прибягваме до варианта препращане на пациента на друго място. Това обаче съвсем не е необходимо в днешни дни, когато конференциите и обученията са толкова достъпни за професионалисти от всякакви области. Нещо повече – тук дори не говорим само за конкретни дентални практики и умения. Например, съществуват страхотни обучения за стоматолози за работа с деца, за проблемни пациенти, които са с лабилен здравен статус и много други. Всички тези умения рано или късно ще потрябват на вашите служители и ако те разполагат с тях, денталната ви клиника за пореден път ще повиши своята репутация сред конкуренцията.

Автоматизация на администрацията

Използването на софтуер за дентална практика е истинска иновация за отрасъла. С такъв тип продукт можете да си спестите изключително много от оперативното си време. Денталните софутуери не са в помощ само за служителите, но и за пациентите, защото те съхраняват историята им на посещения, което в някои случаи може да е решаващ фактор в назначаването на правилното лечение.

Ние от GoDento ви предлагаме страхотна възможност да подберете идеален за вашата практика дентален софтуер. То не просто ще обслужва пациентите, но и ще бъде ваш заместник в административните дейности, за които знаем добре, обикновено нямате нито времето, нито нервите да изпълните.

Доверете ни се и поръчайте демо на софтуера за 30 дни, като попълните електронна заявка или ни се обадите на +359 899 519 216.

Ако се интересувате от нас заявте демо на https://godento.com/заявка-за-дентален-софтуер

Related Posts