Дигитално управление на складовата наличност във Вашата стоматологична практика

Дигитално управление на складовата наличност във Вашата стоматологична практика

Осъзнали нуждата от автоматизация на процесите и управление на бизнеса чрез дентален софтуер, е добре да се фокусираме и разкажем защо един софтуер от ново поколение като GoDento, предоставя уникални и допълнителни възможности, една от които управление на складова наличност и защо именно това е добра предпоставка за правилното развитие на Вашия бизнес.

Освен предимствата на GoDento като софтуерна система: достъп чрез уеб браузър, облачно базирана програма, подсигуряване автоматичен ъпдейт на нови функции без допълнителен ангажимент от страна на клиента, съхраняване на снимки и данни на пациентите в облака, работа на неограничен брой устройства, сигурен достъп чрез SMS верификация, наличие на график, интегриран с Google Calendar, продуктът предоставя допълнителни възможности, които характеризират като уникален, достатъчно конкурентоспособен и го отличават на пазара. Важна характеристика на GoDento  е правилно управление на складовата наличност и оптимизация на разходите.

Програмата предлага възможност за оптимизация на цената на заявените материали за клиниката и спомага за намаляване разходите за закупуването им, предоставяйки достъп до складовете на дистрибуторите, където клиниките могат да заявят своята поръчка. Да се разполага с достъп на една ръка разстояние до складовете на дистрибуторите е абсолютно преимущество за управлението на ресурсите на бизнеса. Говорим не единствено за простотата при изготвяне на заявка, но и за възможността да намалим разхода на материалите, които са част от активите на компанията и без които не би могло да се осъществява същинската й дейност. Оптимизацията на цената ще предостави едни „непохарчени“ пари, които могат да увеличат печалбата или да бъдат инвестирани в маркетинг и реклама, които от своя страна да доведат до още по-голяма стойност на печалбата. Така, че това е една изгодна възможност, която би помогнала на много клиники да уредят по-правилно ресурсите си и това да им донесе повече облаги и бъдеща стойност.   

Електронният контрол на складовата наличност ще автоматизира дейността и по този начин ще елиминира човешката грешка по време на процеса на складиране и ще осигури прозрачност върху нивата на запасите, за да подпомогне по-доброто и по-бързо вземане на решения за бизнеса. Неефективният контрол на запасите причинява проблеми за стоматологичните практики, които могат да струват много за един бизнес: ненужно разхищение, съхраняване на продукти с изтекъл срок на годност, забавяне на доставката, скъпи заместители, лишаване на контрол на запасите.

Въпреки че всяка стоматологична практика е различна, много от предизвикателствата, пред които са изправени този тип бизнеси, са сходни. Управлението на инвентара е критична част от управлението на бизнеса. Чрез него се контролират запасите. Ето защо наличието на система за електронен контрол на складовата наличност може да революционизира практиката и нейната рентабилност. Това позволява да спестите време за обикновени административни задачи и вместо това да се съсредоточите върху растежа, увеличаването на рентабилността и удовлетвореността на клиентите.

Защо е важно дигиталното управление на складовата наличност във Вашата стоматологична практика, разказваме в следващите редове.

  1. Опростено управление на запасите

Потребителите имат директен и незабавен достъп до отчета за складова наличността и възможност да извършват анализи на нивата на запасите, за да помогнат при пренареждането и да предотвратят свръх на складирането и загубите.

  1. Спестяване на разходи

Това е инвестиция във Вашия бизнес, която спестява време и пари. Пресметнете годишно колко би спестила Вашата дентална практика от пропилени консумативи, намалени часове на персонала, прекарани в броене и организиране на инвентара, минимизиране на поръчките. Управлението на складовата наличност не само има за цел да подобри рентабилността, да осигури точно отчитане на разходите, запасите и срока на годност и да намали излишните запаси, но по този начин да повиши безопасността на пациентите.

  1. Намаляване на административната тежест

Чрез електронно управление на запасите на едно място ще можете безпроблемно да съхранявате необходимата информация и ще гарантирате по-голяма надеждност и последователност нагоре и надолу по веригата на доставки. Облачният контрол на инвентара работи добре за малки, бързи и развиващи се практики, тъй като Ви дава възможност да се съсредоточите повече върху клиентите си и да се тревожите по-малко за административни дела, което позволява на служителите да прекарват повече време в работата, която обичат, и по-малко време за работата, която ги изтощава, а също така осигурява липсата на административни грешки.

  1. По-добро управление на бизнеса

Прозрачността по отношение на контрола на запасите и рентабилността спомага за по-доброто управление на бизнеса и вземането на решения в цялата практика и може да помогне на стоматологичната компания наистина да се съсредоточи повече върху устойчивия растеж.

  1. Устойчивост

Повече от всякога устойчивостта е ключов фактор в бизнес операциите. Става дума за ефективност. Ако управлението на инвентара на денталната практика не е ефективно, това има ефект върху целия бизнес, причинявайки забавяния, разхищение и загубени запаси, като всичко това струва време и пари. Наличието на цифрова система за контрол на запасите е мощно решение на тези проблеми.

Приемането на нови устойчиви технологии също влияе положително на марката на практиката, може да привлече нови таланти към екипа и да повиши изживяването на клиентите.

Денталният софтуер на GoDento от ново поколение предлага допълнителни и уникални възможности за:

  • оптимизация на цената на заявените материали за клиниката и намаляване разходите за закупуване с достъп до складовете на дистрибуторите, където да заявят своята поръчка
  • чек-ин система с карта с баркод за даден обект, която ефикасно намалява времето за регистрация на пациента особено в пиковите часове или натоварени регистратури
  • маркетинг инструменти за привличане и задържане на клиенти чрез класифициране по определени критерии и осъществяването на SMS кампании с различни цели: напомняне за час, за почистване на зъбен камък, за изтичащи процедури по здравна каса, за профилактичен преглед, за контролен преглед за импланти, за поздрав за рожден ден. Също има възможност за анкетни проучвания за качество на обслужването и др.
  • онлайн система за резервиране на часове, чрез която пациентите в удобно за тях време имат възможност да изберат услуга, доктор и час, който ги удовлетворява
  • прехвърляне на данните от други места в новия облачен софтуер
  • защита на личните данни съгласно наредбите на Европейския съюз, своевременно криптирана информация с дву-факторна оторизация за достъп.

Доверете ни се и поръчайте демо на софтуера за 30 дни, като попълните електронна заявка или ни се обадите на +359 899 519 216.