Мениджъри на дентална практика: 9 съвета за управление на дентален офис

Мениджъри на дентална практика: 9 съвета за управление на дентален офис

Денталния софтуер, който откриваме като стоматологичен софтуер за управеление на дентални услуги е основен елемент на всеки стоматологичен кабинет за правилното управление. Мениджърите по дентална практика трябва да останат на върха при ежедневните си операции, за да постигнат това. Но как?

Главно трябва да ръководите екипа си, да осигурите качествено обслужване на клиентите и да привлечете нови пациенти. Плюс това, трябва да държите всички служители на една и съща страница, за да осигурите безпроблемна работа.

Е, в тази публикация ще проучим някои от съветите за управление на стоматологичен кабинет.

Използвайте системи за управление - дентален софтуер

За да поддържате практиката си ефективно, се нуждаете от система за управление на досиета на пациентите, поддържане на инвентара и счетоводство. Системата за управление ви дава пулса на вашата практика. Той предлага централно място за всички ваши данни за лесна достъпност.

Обикновено добрата система за стоматологичен мениджмънт трябва да бъде в състояние да подобри вашите стоматологични услуги и крайния резултат. Тя ви позволява да наблюдавате задачи, които изискват принос и сътрудничество на няколко служители. Можете също да го използвате за проследяване на вашите месечни, тримесечни и годишни цели.

Добавете всеки член на екипа към вашата система и не забравяйте да дадете описание на работата на всички. Описанието позволява на всеки член да разбере ролята си и на кого трябва да докладва.

Оценете ефективността си

Можете да извършвате тримесечен или годишен анализ на резултатите, за да разберете напредъка на вашия екип. Оценката на работата предоставя на зъболекарите и ръководителите жизненоважна информация, която може да бъде полезна при преназначаване на работа и повишения.

Анализът трябва да се фокусира върху области като общи умения за работа, отношение, постижения, способности за учене, знания и посещаемост на работа. Това ви дава основа за вземане на решения или прекратяване на работата. Освен това той ви предоставя нужните документи, ако някой от служителите ви предяви иск за прекратяване на работа.

Можете да провеждате индивидуални дискусии със служителите, за да ги уведомите какво са направили добре и какво се нуждае от подобрение. В дългосрочен план ще можете да създадете надежден екип, който да отговаря на вашите цели.

Предлагайте повече канали за комуникация

С развитието на технологиите потребителите обикновено са различни методи за връзка с бизнеса. Като офис мениджър искате да гарантирате, че вашият екип за поддръжка на клиенти има достъп до различни комуникационни канали, които пациентите могат да използват.

Обажданията са все още ефективни за бизнес комуникации, но добавянето на имейл и управление на текста към вашето обслужване на клиенти е страхотно. Позволете на пациентите си да посегнат чрез платформи за социални медии и приложения за съобщения, като WhatsApp.

Това ще опрости назначаването на срещи и цялостното Ви обслужване на клиентите.

Фокусирайте се върху вашата офис култура

Ще трябва да идентифицирате атрибутите и чертите, които правят вашия офис уникален. Това е удобният начин за установяване на вашата офис култура. Опитайте се да научите вашата личност, интереси, ценности, поведение и системи.

Определете как вашите служители се отнасят един към друг и към пациентите. Разбирането на техните очаквания и социални способности също е важно. Имайте предвид, че вашата физическа среда и декорът на офиса също са важни.

По принцип създаването на офис култура е свързано с идентифициране на това, което поддържа екипа ви на същата вълна.

Обучете персонала си

Това е важна задача, която всички ръководители на дентална практика трябва да вземат предвид. Редовното обучение на вашите служители помага да ги поддържате в крак с новите разработки в индустрията.

Уверете се, че вашият екип на рецепцията има правилното отношение, професионализъм и комуникативни умения, за да впечатли новите пациенти. Всеки член трябва да бъде по-добър в това, което прави. Можете да предлагате обучение на всеки три месеца или след всеки шест месеца.

От най-добрите стоматологични практики, техническата експертиза до страхотното обслужване на клиентите, правилното обучение ще даде на вашите служители необходимите умения, за да развият вашата практика.

Бъдете актуален

Като офис мениджър е да бъдете в крак с новите тенденции и развития в денталната индустрия. Той помага да научите най-новите технологии за зъболекарски грижи, практики за управление на офиси и застрахователни полици, които вероятно ще повлияят на вашата практика.

Оставането на вълната променя начина, по който управлявате практиката и как предоставяте услуги на клиентите. Това ще подобри комуникацията ви с пациентите и ще ви помогне да промените застрахователните кодове според нуждите. Можете да се абонирате за популярни дентални публикации и блогове, за да следите случките в денталния свят.

Бъдете компетентен лидер

Ръководителите на денталната практика разбират, че останалата част от екипа зависи от тях за решения и насоки. Като такъв, вие трябва да можете да общувате ефективно, да задавате ясни и разумни очаквания, да слушате и да предоставяте обратна връзка при необходимост.

Трябва да сте възможно най-категорични, когато определяте ролите и отговорностите. Това ще намали загубата на време и съкращенията и ще подобри ефективността на офиса. Страхотните лидери водят с пример, така че не забравяйте да се фокусирате върху показването на вашия чай

Осигурете удовлетвореността на пациента

Удовлетвореността на вашите пациенти винаги се свежда до опита, който са имали. Доброто удовлетворение и обслужването на клиентите са от решаващо значение за увеличаването на вашата пациентска база.

Можете да използвате проучвания, за да знаете как се чувства пациентът относно вашата практика. Те могат да оставят отзиви за това, кои области, които смятат, са страхотни и тези, които се нуждаят от подобрение. Освен това можете да наблюдавате своите онлайн отзиви за Yelp и Google My Business.

Бъдете отворени колкото е възможно и винаги отговаряйте на въпроси незабавно, за да намалите оплакванията. Ако има оплаквания, уверете се, че ги обсъждате с вашия пациент и предлагайте решения за тях.

Използвайте нови техники за маркетинг

Привличането на нови дентални пациенти помага да поддържате практиката си работеща и заета. Така че, вие искате да се разграничите от конкуренцията, като предлагате нещо уникално за пациентите. Фокусирайте се върху създаването на солидно първо впечатление и впечатляването на пациентите при всяко следващо посещение.

Използвайте уебсайта си, за да се свържете с клиенти и да им улесните да намерят вашата практика. Това може да стане чрез оптимизиране на сайта за постигане на по-високи класирания. Използвайте общността, за да подобрите вашия профил в местния си район..

Днес мениджърите на денталната практика трябва да бъдат разумни, за да гарантират успеха и растежа на своята практика. Като мениджър вие отговаряте за надзора върху почти всички операции в офиса.

Related Posts