5 Ефикасни умения за създаване на първо впечатление за дентални сайтове

5 Ефикасни умения за създаване на първо впечатление за дентални сайтове

Намирайки се най-горе в продажбената фуния, сайтът е мястото, където да направите добро първо впечатление. Потребителите, търсейки в търсачките действия, които ги интересуват относно стоматологичната практика, ще разполагат с реална възможност да попаднат именно на Вашия сайт при условие, че той е добре оптимизиран. Задържането на вниманието и времето прекарано на сайта зависи от добре организираната му структура, лесната навигация и предоставената информация за посетителите. 

В тази статия ще обърнем внимание на 5 ефикасни умения за създаване на първо впечатление за дентални сайтове.

  1. Вашият сайт трябва да презентира цялостния облик на Вашата компания

Препоръчително е сайтът Ви да съдържа цялата необходима информация за Вашата аудитория – както за настоящи, така и за потенциални клиенти. Отговорете им на всички прогнозирани от Вас въпроси и по този начин ще си създадете защита от напускане на сайта следствие ненамерена информация. Не забравяйте, че ако потребителите дойдат на Вашия сайт, търсещи информация, но не успяват да я намерят, то те ще отидат да я търсят на сайтовете на Вашите конкуренти. Обстоятелствената, нужната и полезна информация ще им помогне да слязат по-надолу във фунията за продажби и да намалят разстоянието до осъществяването на покупка. Така, че Вашият сайт трябва да отговори на всички важни въпроси, за които може да предположите, че хората ще се обадят или ще зададат.

  1. Направете Вашият сайт интуитивен и лесен за употреба

Освен важната и пълна информация на Вашия сайт, той има нужда да бъде организиран и проектиран по правилен начин, така че потребителите лесно да се ориентират от къде точно да намерят нужната информация. Всичко по Вашия сайт трябва да става интуитивно и да се свързва с най-добрите практики за изграждане на сайтовете. Хората трябва да се чувстват спокойни на сайта Ви, да усещат, че контролират момента и да знаят какво къде да намерят. Важно е да намират също така информацията бързо – с 2 до 3 клика.  На лентата с менюто е добре да има до 7 общи заглавия, които да се разклоняват и сортират чрез падащи менюта, като отново трябва да се съобразява и дължината на падащото меню да не надхвърля човешката способност за видимост и всеобхватност.

Пълната информация не е самодостатъчна за един добър сайт. Навигацията и лесният достъп до конкретна информация я превръщат в ефективен инструмент за Вашите настоящи и бъдещи пациенти.

  1. Представете се подходящо в секцията „За нас“

Представете се изчерпателно в секцията „За нас“, създавайки добро първо впечатление и запознавайки потенциалните Ви клиенти със самите Вас още преди да са Ви видели на живо. Изчерпателната информация в тази секция се състои от няколко компонента: кратко описание и история на денталната клиника, нейните визия, мисия и ценности, представянето на отличимите и уникални характеристики на бизнеса, екипът от специалисти, придружен с описание и изображение на всеки един, най-важната статистика в цифри.

  1. Представете препоръки на Вашите клиенти

Хората търсят ясни сигнали в Интернет, за да вървят по начертана потребителска пътека и да вземат организирани решения за покупка. Затова те често търсят препоръки, които могат да повлияят силно за техния избор. Отзивите на клиентите могат да Ви подсигурят начин да спечелите доверието на нови пациенти. Това, което е нужно да направите, е да организирате система за събиране на клиентски отзиви на Вашата страница. Освен специална страница с отзиви или посочени такива към конкретна дентална манипулация, е добре да поставите няколко такива още на първа страница, защото това грабва вниманието и ангажира четящия. Възползвайте се от добрите отзиви и ги презентирайте в останалите канали за комуникация, които използвате, разбира се позволението на конкретния потребител.

  1. Сайт с визуално изчистен дизайн

Когато някой посети сайта Ви за първи път, това е вид запознанство. И ако не изглежда добре няма да обърнат внимание на съдържанието му колкото и полезно да е и на навигацията, макар и интуитивна. В началото има значение само колко добре изглежда. При не добър визуално сайт, няма да изглеждате толкова достоверни с информацията, която предоставяте колкото и важна и актуална да е.

Съвременните тенденции са ориентирани към по-изчистените дизайни, използването на фини, пастелни цветове и лесен за четене текст. Разбира се, при създаването на сайта Ви, трябва да се съобразите с бранд идентичността Ви относно използвани шрифтове, цветове, начин на употреба на логото и патерна.

***

Поставете на първо място знанията си за пациентите си и използвайте тази информация, за да изградите един наистина полезен, добър и посещаван сайт, който да бъде добре оптимизиран, така че да се класира на предни позиции в търсачките. Професионалният, добре проектиран сайт ще допринесе на Вашата практика незабавна достоверност и ще Ви помогне да изградите доверие сред клиентите още в началото. Имайте предвид тези 5 ефикасни умения при разработката на уебсайта, за да можете да направите по-добро първо впечатление.

С посредничеството на денталния софтуер от ново поколение GoDento ще имате възможността голяма част от процесите във Вашия дентален център да станат по-лесни, бързи и интуитивни. Доверете ни се и поръчайте демо на софтуера за 30 дни, като попълните електронна заявка или ни се обадите на +359 899 519 216. Повече за GoDento прочетете тук.